Hva er en virtuell server (VPS)?

En Virtuell privat server (VPS) er en tjeneste som typisk selges over Internett som tilbyr kunden leie av egne virtuelle datamaskiner. Kunden logger på med administratorrettigheter og kan installere og kjøre hva de vil på innenfor leverandørens rammer.

Typiske oppgaver kan være drift av webtjenester/websider med høy oppetid eller bruk-og-kast-servere for testing og utprøving av ny programvare.

Det vil i mange tilfeller være billigere å leie en eller flere VPSer i perioder enn å kjøpe og drifte egne servere hjemme/i bedriften. F.eks. når behov for økt datakapasitet er kortvarig.

Hvilke bedrifter leverer virtuelle servere og hva koster de?

Det er store prisforskjeller hos de ulike leverandørene, her har vi listet opp så like pakker som mulig for å gi deg et overblikk

Virtuell server fra PRO ISP (fra 99,- per måned)

Vi vurderer pakken «VPS 2» som har 2GB RAM, dette er fordi flere ønsker Windows installert og man bør minst ha 2GB minne for å kjøre dette.
Denne har lavest pris og settes opp umiddelbart etter bestilling. De benytter Virtualizor sitt kontrollpanel og tilbyr alle malene man kunne tenke seg på OS. Windows-lisens kommer ekstra på 49,- per måned mens alle Linux-versjonene er gratis å bruke og kan installeres på kort tid.
Backup kan bestilles utenom fra 35,- ekstra per måned.

Virtuell server fra SYSE (fra 150,- per måned)

Vi vurderer samme type pakke fra Syse som PRO ISP
Her er prisene veldig mye kraftigere og man må betale ekstra for SSD.
Med samme pakke som ovenfor vil kosten komme på 245,- per måned. Om du ønsker rimeligere pakke fra dem tilbyr de HDD (istedenfor SSD) til 175,- per måned)

Virtuell server fra ISPHuset (fra 199,- per måned)

ISPHuset har de kraftigste prisene men man får med mer diskplass selv om det ikke enda kan forsvares. De bruker Hyper-V fra Microsoft og OnApp.
Basispakke kommer på 199,- per måned og skal du ha 2GB ram må du over på «Premium» som ligger på 399,- per måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.